1. (bkz: unilever)
    (bkz: unipro)
    (bkz: unilever food solitions) unipro'nun yeni adi
    (bkz: frita)

    yuksek isiya mukavemetli, siradan fritoz ve broaster gibi kapakli ve yuksek basincli fritozler icin uretilen kizartma yagi. 18 litrelik, silindirik, yesil tenekeler icinde, yari sivi-yari kati ve ana hammaddesi palm yagi olan endustriyel kizartma yagi.

    erken yanmasini onlemek icin fritoze bosaltilan yagin ilk etapta 40-50 derecede yavsamasini beklemek ve sonrasinda 180 derecede kullanilmasi uygundur.

    kizartma yogunluguna gore eksildikce uzerine ilave edilir ve her aksam suzulur. kullanilamayacak kadar kararan yaglarin degistirilmesi gereklidir.

    zincir fesfudlar, buyuk balik restoranlari, islek ve hareketi cok olan her bufe ve cafelerin tamami bu yagi fiyat avantajindan dolayi yillardir kullanmaktadirlar. aycicek ve misir ozu yaglarinin 2-3 kizartma sonra simsiyah olmalarindan mutevellit, maliyeti kurtarmak icin baska bir seceneklerinin olmayacagi prooagandasiyla zamaninda bizim gibi cahil adamlarin gaziyla piyasayi domine etmistir.

    rakipleri; ulker'in bizim yagi ile, merser'in a-24'udur; ancak frita cok acik ara pazar lideridir. trakya birlik'de cikardi diye duydum bu isleri biraktiktan sonra.

    marketlerde satilan calve mayonezin aycicek yag orani %80 lere yakindi. sonra %60'lara dusuruldu. piyasaya verilen edt kova mayonezlerde ise yag orani %30'lar civarindadir.

    yuksek mukavemetli kizartma yaglari ilk olarak ingiltere'de, sonra amerika ve kanada'da yasaklanmistir.

    yemeginizi evden goturun ya da bildiginiz bir bufeden kasarli tost veya iyi bildiginiz bir yerde sulu yemek yiyin.

    (bkz: kanaat lokantasi)

mesaj gönder