fil


  1. canlıların yaşam uzunluğu kalp atışlarına bağlıdır. fillerin kalpleri diğer canlılara oranla gerçekten yavaş atar. buda filleri diğer canlılardan daha uzun yaşamasını sağlar.

    kalp atışlarına değinmişken aynı zaman kalbi yavaş atanlar hayatı biraz daha ağır çekimde görür. keza kalbi hızlı atanlar da hayatı diğer canlılara göre hızlı çekimde görür. bir örnek vermek gerekirse: sivrisinekleri yakalamaya çalıştığınızda eliniz sivrisineklere göre daha yavaş hareket eder ve sivrisinekleri yakalamanız zorlaşır.

    asıl konu fillere gelelim. ilk yorumdaki gibi fillerin sadece dişleri için avlandığı söylenmiş. bu konuda yaşamın bize cevabı dişsiz fil doğurtmak olmuş. biraz daha açıklayıcı davranırsak evrim geçirdiler. ve bu çok kısa sürede insan yüzünden oldu. insanlar filleri dişleri için avlayınca yaşam bu sorunu ortadan kaldırmak için dişsiz filleri doğurmaya başladı. eskiden çok nadir olan dişsiz filler artık çok sık görülüyor.

    dişler haricinde diğer bir konu sirkler. her sirkte vardır filler. sirke bizim insanımız gitmediği için genel de filmlerden görmüştür. filleri eğitmek biraz zordur. sirk sahiplerinin filleri eğitme biçmi ise işkence. sizden ricam ülkemiz de az da olsa sirklere gitmeyin bu tür yerlere prim vermeyin.

    yazıyı akıllı bir fil olan ressam filin resmi ile bitirelim.

mesaj gönder