1. hayatımın en önemli kısımlarından biri. herkesin olduğu gibi. o zaman ne gördüysem ne öğretildiyse onları yaşadım onlarla yaşadım her zaman.

    çoğu yaşıtım çocuk şarkıları söyleyip dolaşırken ben şebnem ferah, ogün sanlısoy hatta evanescence dinler ve söylerdim kendi kendime. hayatımın ayrılmaz bir parçası olacak gitarı o zamanlar o kadar sevmişim ki ilk gitarımı legolardan, tellerini paket lastiğinden yapmıştım. evde çalıp şarkı söylüyordum sürekli. ailem de neden bu çocuğa gitar alalım dememişler bilmiyorum. ben de istememişim. bunu çok sonraları anneme söylediğimde fark etmişti o da ve üzülmüştü.

    boyamayı pek sevmesem de sürekli bir şeyler çizerdim. sabah akşam durmadan çizerdim. diğer zamanlarda oyuncaklarıma tiyatro oynatırdım.

    çizgi filmler de en büyük kısmını oluşturur küçüklüğümün. ninja kaplumbağalar için sabahın 6sında kalkar, yu-gi-oh kartları biriktirir karakterlerinin kolyelerini yapardım.

    en yakın arkadaşım olan abimle futbol oynardık. ya çift kale maç yapardık ya da ben kaleye geçerdim o şut çekerdi. ya da birlikte basketbol maçı yapardık evdeki küçük potamızda. ne yaparsak yapalım çok eğleniyorduk.

    şimdi olduğu gibi çocukluğumda da yaşıtlarımdan uzundum. ve hangi ortama girersem gireyim bana büyük çocukmuşum gibi bakılır, ufak bir yaramazlık yapmaya kalktığımda ayıplanırdım. benden iki yaş küçük kuzenime de her zaman örnek olmak zorundaydım. ayrıca ailemize de yakışır sakin oturaklı biri olmam gerekirdi. ama ben çocuktum. bu tarz şeyler benim için önemsizdi. ne kadar sakin bir bebeklik ve çocukluk geçirmiş olsam da "zaten o sakin yapılıdır" cümlesini duydukça kendimi aşağılanmış hissediyor, kendime rağmen yaramazlık yapasım geliyordu. yine de ben ailemi memnun eden bir çocuk olmuştum her zaman. yaptığım herhangi bir hareketin onları utandırmaması için elimden geleni yaparak yaşadım. belki de bu yüzden uzun süre kendi mutluluğumu ikinci plana atarak yaşadım. ne olursa olsun çocukluğumu şimdikilerden daha fazla yaşadığıma inanıyorum. bitti gitti artık. şimdi gerçekten büyük biri gibi davranma zamanı.
    jimi

mesaj gönder