1. çoğu vatan sevdalısı için ölü olanı makbuldür.

    ben silahlanmaya karşı biriyim. silahla gelen barışın kısa süreli olduğunu görüyoruz her dönem. ve bu yüzden hiçbir gencin birilerinin öfkeyle akan salyalı ağızlarından çıkan emirler doğrultusunda, ölüme gitmesine ve öldürülmesine karşıyım. ölümü ve öldürmeyi biraz bile mümkün kılarsak boku çıkar çünkü insan böyle bir varlık. önce insanlara insan sevgisini aşılayacaksınız. ama sonra çıkıp elinde silah tutan insanları övmeyeceksiniz.

    eğer paran yoksa asker oluyorsun. genceciksin. ve seni doğuya savaşmaya yolluyorlar. orada öldüreceksin ve öleceksin. sonra herkes seviniyor. sen vatanı kurtardın, kahramansın. şehit oldun sen. şehitlik en yüksek mertebedir çünkü değil mi? şehit olmakla ilgi methiyeler düzülüyor ardından. ama sen ölüsün.

    eğer yine başlarından gelen bir emri uygularken yukarıdakilerin hoşuna gitmezse bu yaptığın, bu sefer de halk tarafından öldürülüyorsun. hem de vahşice. ve ölüne küfürler ediliyor, tekmeler atılıyor, boğazını, kafanı kesiyorlar. kimse adını bilmeyecek ve sana şehit demeyecek. ama sen ölüsün.

    çünkü onlar için askerin ölüsü makbul. ve onlar gerçek vatanseverler.
    jole

mesaj gönder