1. uğur mumcu, hikmet çetinkaya ve daha bir sürü değerli gazeteci bunların yanında politik görüşlerini beğenmesem de birçok başarılı esere imza atan kaynak yayınları ve daha pek çok bürokrat, asker, diplomat vb. yıllarca (yaklaşık otuz yıldır) fethullah gülen hareketinin devletin her kademesine sistemli bir şekilde sızdığını bas bas bağırırken akp dahil pek çok hükümet bu din bezirganlarıyla işbirliği yaptı mı? yaptı.

    kuddusi okkır, türkan saylan gibi pek çok insanı doğrudan veya dolaylı fetö aracılığıyla ölüme gönderdiler mi? gönderdiler.

    şimdi çıkıp "ya o mesajı kuzenim atmış" sığlığında bir iki cümleyle ellerdeki kan nasıl temzilenmeye çalışılıyor ben anlayamıyorum artık aklım almıyor bu saçmalığı.

    daha bugün bir tip çıkmış ismini vermeyeceğim, atalay demirci denen ne idüğü belirsiz (belli olan tek şey komedyen olmadığı) tiple röportaj yapacağım ayağına duyar kasıp şov yapıyor.

    ikiyüzlülüğünüze tüküreyim birader sizin. hizmet hizmet diye yıllarca başımızı ağrıttınız, ne istedilerse verdiniz, anca yılan size dokununca kötü oldu.

    şundan beş sene önce ergenekon, balyoz gibi tezgahlarda dönen hukuksuzluklara dikkat çekeni "postal yalayıcısı" diye yaftalıyordunuz, şimdi değişen tek şey yeni yaftanın adının "fetöcü" olması. al bugün twitter'dan bir akademisyen feryat ediyor "lan ben ateistim ne fetö'sü" diye.

    bu ne biçim ülke abi? nerede görülmüş sorumluların iki "afedersin" ile bir terör örgütüyle yaptığı işbirliğinden sıyrılması?

    nerede görülmüş tutuklunun işkence görmesi ve bunun yayınlanması? savaş suçlularına dahi işkence ya-pıl-maz, zira işkencenin kendisi insanlık suçudur.

    işi sulandırmak istemem ama ülke o kadar sulu zırtlak bir ülke ki vizontele'ye selam çakmadan yapamayacağım. lan hadi terör örgütüyle işbirliği yaptın bari açık açık ikrar etme, hadi işkence yapıyorsun e niye işkence görüntülerini yayınlıyorsun? hani işkence görüntülerini yayınlamamış olsan...

    ek: özellikle hayatlarını kaybetmelerinde bu pisliikleri ifşa etmelerinin rol oynadığını düşündüğüm değerli aydınlarımız ahmet taner kışlalı ve necip hablemitoğlu'nu da eklemem gerektiğini düşündüm. bu isimlerin yanı sıra dediğim gibi daha pek çok önemli insanımız sırf doğruları söyledikleri için başlarını yıllarca beladan kurtaramadılar. hepsine selam olsun.
    pinot

mesaj gönder