1. (bkz: ayak başparmağıyla itilen cisimlerin ayak başparmağı onları itmeyi bıraktıktan sonra da hareketlerine devam etmesi)

    biliyorsunuz ki ayak başparmağı, en dirençli akışkanlardan biridir. öyle dirençlidir ki, itilmemesine rağmen hareketlerine devam eden bu görgüsüz cisimlere gerektiğinde "hoop bilader!" bile diyebilir! bu konuda bilimi en çok zorlayan konuların başında, ayak başparmağıyla tutulan yelpazenin yarattığı türbülansın, navier-stoke eşitliklerinin analitik çözümünde kullanılıp kullanılamayacağıaknsflk... :))

    ps: başta uzun uzun hem başlığı hem de ilk entry'nin içeriğini düzeltmek istedim ama sonra az eğlenelim dedim ya :) amaç kimseyi kırmak değil tabi, sayın youser konuyla ilgili fikrini ve bilgisini paylamak istemiş, ancak içerik anlamında hem çok eksik kalmış hem de birçok yanılgıya düşmüş. başlık kısaca newton'un hareket yasaları olmalıdır. tabi bu noktada istemeden sürtünme kuvveti ve akışkanlar mekaniğine de değinilmiş ama onlar da çoğunlukla temelsiz olmuş ve yanlış ifade edilmiş. ama notumu aldım, newton hareket yasaları, sürtünme kuvveti ve akışkanlar mekaniğini de içeren ayrıntılı bir yazı hazırlayıp bu başlığa girdi sağlayacağım.

mesaj gönder