• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.57)
da vinci's demons
tarihsel fantezi diyebileceğimiz fantezi dizisinde bir yandan da vinci'nin 25 yaşındayken hiç anlatılmamış hikayesini, geleceği "icat etme"sini anlatıyor, bir yandan da "fikirlerin ve inançların kontrol edildiği tarihi bir zamanda tek adamın, fikirleri özgür kılma mücadelesi" işleniyor. (wikipedia)
  1. tom riley diziyi alıp götürmüştür ki 3.sezonda starz sözleşmeyi iptal edince kendisi yönetmen koltuğuna geçip dizinin son bölümlerini çekmiştir.

    rönesans dönemindeki vatikanı çok iyi anlatmıştır ve hristiyanlığı baya aşağılayan bir dizi olmuştur.dizi floransa da geçiyor olsa da aslında turistlerden çekim yapıcak yer bulamadıkları için gallerde çekilmiştir ama bunu diziyi bitirene kadar bilmiyordum ve anlamadım...

    da vincinin çıraklıktan ustalığa geçiş dönemini anlatıyor ki bazı arkadaşlar bu kadar genç da vinci mi olur bu saç ne olmamış gibi yorumlar yapmış, yanlış.dizide aradığınız her şey var icatlar mucizeler dinler savaşlar her bölüm en az 5 dakika seks sahneleri osmanlı bile var gidin izleyin pişman olmazsınız.

    dizinin şarkılarının sanki hans zimmer yapmış kadar güzel olması da büyük bir artıdır.

    !---- spoiler ----!

    türkten aldığı nasihatle da vincinin book of the leaves diye tutturup 3 sezon boyunca peşinden koşma saçmalığı da zekasına çok ters düşmüş o o hiç olmamış ya.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder