1. kullanmayı sevdiğim ve doğru kullanıldığında epey keyifli olan sosyal mecra.
    fotoğrafla uğraşmayı sevdiğim için genelde çektiğim fotoğrafları paylaşıyorum ve eş dost dışında fotoğraf sanatçıları ve paylaşımlarını beğendiğim resim, sinema, seyahat vs. içerikli sayfaları takip ediyorum.

    ama sağda solda "kendini gösterme merakı olan beyinsiz insanların kullandığı uygulama", "yediğini içtiğini herkese gösterme amaçlı kullanılan gereksiz uygulama" gibi sırf uygulamayı kullandığı için kullanan her insanı aşağılayan gereksiz nefret dolu gerzekçe genellemelere de sinir oluyorum. karşınıza neler çıkacağı sizin uygulamayı kullanışınıza bağlı. şahsen karşıma bilimum vücut uzvunu sergileme veya yediğini içtiğini gösterme amacı güden insanlar nadir çıkıyor. keşfetinize sizin takip ettiğiniz hesaplara, beğendiğiniz paylaşımlara göre fotoğraflar düşüyor. keşfet'ten çok güzel hesaplar, güzel insanlar bulduğum çok oldu.
    yani siz bikinili kız/kaslı erkek fotoğraflarında fink atıp atıp "hepinizden iğreniyorum!!" diye gezerseniz, karşınıza da hep öyle fotoğraflar çıkar.

    yine bir diğer genel eleştirin aksine insanların anılarını paylaşması (abartılmadığı ve sosyal medya bağımlılığına dönüşmediği sürece) anıları değersizleştirmiyor ya da insanlığa dair bir kötüye gidişatı göstermiyor bence. küçükken hatırlıyorum eve gelen misafirlerle kocaman kocaman albümlere bakıp o anıların tekrar yaşandığını. elbette aynı değil ama instagramın da bir nevi bunun teknolijiyle beraber dijital ortama taşınmış hali olduğunu düşünebiliriz. sevdiğim insanların eğlendiği/gezdiği anları görmek beni rahatsız etmiyor en azından.

    "mutluluk yalnızca paylaşıldığında gerçektir."(*:into the wild) diyerek bitiriyorum.(*:swh)

mesaj gönder