• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.60)
koca dünya - reha erdem
ali ve zuhal'in yetimhaneden bu koca dünyaya ilk adımları suç işleyerek olur. böylece insanların arasında yaşama şansları kalmaz ve sığındıkları orman ikisi için ıssız bir adaya dönüşür. "medeni dünyadan" kapı dışarı edilen iki genç tüm bir insanlık hikayesini başlangıç çizgisinden yeniden yaşamaya başlayacaktır.
  1. türkiye sinemasının sıradışı yönetmeni Reha Erdem’in senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği yeni filmi Koca Dünya, 8 Eylül’de (yani bugün) Venedik Film Festivali’nin Yeni Ufuklar (Orizzonti) bölümünde galasını yapıyor. Başrollerinde Ecem Uzun ve Berke Karer’i izleyeceğimiz filmden ilk fragman da yakında yayımlandı.

    film Türkiye galasını da 19 Eylül’de başlayacak 23. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında yapacak.

    filmin fragmanı aşırı dozda sembolizm içeriyor. Reha Erdem, bu film için "İnsan, hücrelerinde binlerce yılın bilgisini taşır. bu bilgiyi dünyaya doğmadan önce öğrenmeye başlamıştık, bedenlerimiz bizden daha çok şey biliyordu. bu kalıtsal bilgi hücrelerimizi oluşturan atomlarımızdan geliyor. ilk nefesi aldığımızdan itibaren bu koca dünya bizi böyle kucaklıyor." demiş. reha erdem bu kez de varoluş ve yaradılış felsefesini anlatıyor sanırım.

    filmi izlemeyi heyecanla bekliyorum.

mesaj gönder