1. he he özgüven eksikliğinden hep he. mesela brad pitt de öz güveni olmadığı için angelina jolie ile aldattı eşini.

    her yaşta, her toplumda, her cinsiyette, her kültürde var olan ve üstelik de yanlış olduğu neredeyse genel geçer kabul edilen bir olayı ''basitlik'' olarak tanımlamaktır asıl basitlik ve asıl öz güven eksikliği de aldatılınca aldatan için ''öz güveni eksik işte ondan yaptı'' diyerek kendini rahatlatmaya çalışmaktır.

    aldatmak yanlış mıdır? sonuna kadar yanlıştır. ama insan aldatıyor. bazen sırf dakikalık zevk uğruna libidosuna yenik düştüğünden, bazen ilişkisinde yeterli değeri görmediğini düşündüğünden, bazen karşısındakini kendince cezalandırmak istediğinden vs. vs. vs. adı konan ya da konamayan sayısız nedenle insan aldatıyor.

    aldatmak nedir hala tam bilmiyorum, emin olamıyorum. birini kesmek, birini öpmek, birini hayal edip boşalmak, birini görmek istemek vs. vs.

    üzerine bu kadar filmler çekilen, bu kadar kitaplar yazılan ve dünya var oldukça da muhtemelen varlığını sürdürecek olay bu karmaşık olay sadece ama sadece ''basitlik ve öz güven eksikliği''dir arkadaşlar. ama hayat böyle düşünenlere güzel tabii. iki boyutlu bir dünyada yaşayıp her şeyi yerli yerine oturtabilmek falan güzel yani.

    burada, ne aldatmaktır, ne değildir tartışmasına, ispatına girişmeyeceğim, zaten aldatmak ya da aldatılmak öncesinden çok sonrasına ilişkin konuşulup tartışılabilecek konulardır bana göre. ben sadece artık bu olayın ''basitlik'' ''öz güven eksikliği'' gibi ezber tanımlarından çok sıkıldığım için yazdım bunları.

mesaj gönder