1. iyi bir gitarist olduğuna dair şüphelerim olsa da (kendisinin playback tarzında gitar çaldığı bir video mevcuttur çünkü) egosu yüzünden insanları kendisinden nefret ettiren bir kişidir.

    kendisi şu an çok farklı bir şekilde anılan bir gitarist olabilirdi eğer farklı yaklaşımlarda bulunsaydı.

    kendisinin iki tane büyük hatası vardır:

    - başkaları ona üstat demeye başlamadan kendisine üstat demiştir. oysa ki üstatlık kişinin kendi kendine alabileceği bir statü değildir. eğer bir kişi herkes tarafından üstat olarak nitelendiriliyorsa o zaman üstattır. "bana üstat demen lazım" demez hiçbir üstat. siz ona üstat dersiniz zaten eğer gerçekten üstat olarak görüyorsanız.

    - "ben çok iyi gitaristim, kimse beni dikkate almıyor" demesi de ayrı bir saçmalıktır. bir müzisyen sadece müziğini yapar ve gerisine karışmaz, hatta ünlü olmayı kafasına bile koymaz. müzikten para kazanamıyorsa gider ek işler yapar müziğe öyle para ayırır. kaldı ki bach'ın değeri bile kendisinin ölümünden yüzyıllar sonra anlaşıldı. fukara bir şekilde yaşayıp ölen nice bestecinin eserleri günümüzde daha yeni yeni tanınmaya başlıyor. bence sanatla uğraşan bir kişi popüler olmayı o kadar da umursamamalı. eğer gerçekten sanat yapıyorsa değeri zaten bir gün bilinir. belki mağaralara resim çizen arkadaşlar bile "ulan bütün gün duvara resim çizip duruyorsun, iki hayvan avla da eve yemek gelsin" şeklinde eleştirilmiştir kim bilir...

mesaj gönder