• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.80)
narcos
pablo escobar'ın hayatını konu edinen netflix dizisi narcos'un 10 bölümlük ilk sezonu 28 ağustos 2015'de yayınlandı.
  1. dün 2. sezonunu bitirdiğim dizi.

    özelde kolombiya genelde de güney ve orta amerika'nın neredeyse genlerine işlemiş olan ekonomik dezavantaj, şiddet eğilimi ve illegaliteyi anlamak için çok faydalı olabilecek bir yakın tarih dizisidir ayrıca.

    öte yandan, binlerce insanın ölümüne sebep olmuş olan bir mafya liderini romantikleştirmek ve kahramanlaştırmakla da eleştirilmektedir. bu eleştiriye katılsam mı katılmasam mı bilemedim. sonuçta pablo da insan evladı. çocuğunun üzerine elbet titrer, karısıyla elbet tutkulu sevişir lakin kurgunun içinde çok fazla yer verilmiş sanki. fakat pablo escobar'ın da o dönem memleketi medellin (yaşa ve yöreye göre medeyin veya mevejin şeklinde telaffuz edilir) peygamber gibi sevildiği de doğrudur.

    !---- spoiler ----!

    amerikan yapımı olmasına rağmen kolombiya içerisindeki amerikan faaliyetleri ve onların niteliğine dair çarpıcı bilgileri vermekten çekinmemiştir. bu nedenle klasik amerikancı bir bakış açısına sahip denilemez. fakat kesinlik kazanmamış şüpheli m-19 - pablo escobar ilişkisini bilinmesini istediği şekilde yansıtmışlardır. bu komünist nefretiniz sizi de bitirecek fucking gringos.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder