• youreads puanı (2.15)
  1. aslında iki yönlü düşünüyorum bu videoyu izleyince.
    bu denli dalga geçenlerin, bence kalbi: karamış. zaten sözlüklerdeki seküler gençlik bu tip videoların en düzgününe rastlasa bile, kahkahasını basacak, dalgasını geçecek, "bir kez daha ateist olduğuma şükrettim." falan diyecek.
    aslında temiz kalple bakınca, hepimizin alışageldiği halleri anlatmıyor mu? ben şahsen bu videonun tüm avamlığına absürtlüğüne rağmen, kalkıp abdest alıp namazımı kılmak istiyorum.
    tamam bazı unsurlar çok absürt, en son çalan müzik falan. dikkat ederseniz youtube'da "komik" kategorisinde paylaşılmış bir de.
    ama bence bizi böyle düşünmeye alıştırmışlar. annem bana dini bir mesaj atsa mesela, dini mesajın içeriği bana bile "avam", "absürt" gelir bazen. ama hakikat de bazen burada saklı değil mi diye düşünmeden edemiyorum. diyorumya, bence bu seküler zihinlerle biz "komik" bulmaya zaten programlanmışız.
    öte yandan, dindarların kısa filmi de bu olur işte, böyle dar olur diye algılayan güruh var.
    onlar tabii güzelim iran sinemasından, müslüman sanat anlayışını dert edinen yönetmeninden sinemacısından tiyatrocusundan habersizdirler.
    ben ama anlamıyorum, "imam hatipli", "kapalı" biri olarak, bu tip şeyler hakkında elini ovuşturup "iyi ki ateistiz ulan." diyenleri. o ateistliğiniz sizi kurtarsın inşallah.
    cennet cehennemden bahsetmiyorum. allah sevgisinden dahi. yani size o ateistliğiniz huzur verir inşallah demek istiyorum belki de.
    ama hata, bizim gibi, emek sarfedip o müminlerin "sanatını, sinemasını" ortaya koyamayan insanlarda... gerçi siz ona da güler geçersiniz, ne diyeyim. sizin için sadece edebiyatta aynı isimler olması gibi, ya da sadece "varlık dergisi" çevresinde dolanmanız gibi.
    allah günah işlemeyen bir topluluk olsaydı yerine günah işleyenleri yaratacaktı.
    merve herkes aslında. ama asla duygularını bastıran biri değil. ailesi tarafından zorla örtünmüş biri değil. zincirlerini kırması gereken biri hiç değil.
    bunu da o çok entellüktüel ve zeka fışkıran, akıl fışkıran kafanıza yerleştirirsiniz inşallah.

mesaj gönder