1. 13 aralık 1935 doğumlu, ömrünü tıp bilimine, gençlere, kız çocuklarının eğitimine ve özgürlüğüne adamış bu ülke topraklarının gördüğü en aydın isimlerden birisi olan tıp doktoru, profesör, araştırmacı, eğitimci, yazar. hayatındaki detayları merak edenler çeşitli kaynaklardan biyografisine ulaşabilir zira bu muhteşem insanın aldığı ödüller, övgüler, çalışmalar vs. saymakla bitecek gibi değil.

    google sağolsun bugün doğum günü için bir doodle hazırlayarak kendisini bize tekrar hatırlattı. cahilliğin içinde boğulduğumuz şu günlerde kendisini böyle tatlı bir çalışmanın içinde hatırlamak, görmek iyi hissettirdi. bu vesileyle imkanı olan youserlara "eğitim" yazıp 4622 kısa bir mesajla o gözü gibi baktığı, koruduğu çağdaş yaşamı destekleme derneği'ne 10 tl bağışta bulunulabileceğini de hatırlatalım. vefatından 4 yıl önce, 2005'de yazdığı bir mektubu da buraya bırakalım:

    "gençlerle birlikte üretmek, projelerde çalışmak, onlarla birlikte proje yapmak, alanda toprağa, insanlara dokunarak, onların gözlerinin içine bakarak gerçekleri aramak, bulmak, sorunlara çözümler üretmek benim yaşam biçimim ve mutluluğum."
    türkan saylan, 19.04.2005

mesaj gönder