1. komedi filmleriyle karıştırılması çok normal. çünkü:
    örneğin teenage slasher (gençleri tek tek öldüren katillerin olduğu) alt türüne dair genre okumalarında filmin temasının "ilk cinsel deneyim korkusu" olduğu söylenir.
    bkz:
    -final girl : filmin sonuna kadar kalan kadın karakter. diğer ölümler cinsel olarak aktif karakterler dikkat ederseniz. her ölümü de sex olarak okuyabilirsiniz. çoğu kez ölüm anlarında yüz ifadeleri ve sesleri sex esnasındaki seslerle karıştırılabilecek türden. yani bir karakter sex yapıyorsa o gidici arkadaşlar. (ya da toplumsal nomların dışında davranan; uyuşturucu, sigara kullanan mesela) final girl ise cinsel olarak aktif olmayan, zeki ve becerikli tasvir edilen karakterler.
    genre çalışmalarının da önemli bir motivasyonu seyirci kitlesi tespiti ve seyirci çekme stratejisidir. bu filmlere de dolayısıyla grup grup ergen gider imiş. ki zaten onların asıl olayı "ay kim yapmış, o yapmış mı, ben ne zaman yapacağım" olduğundan mütevellit izleyici kitlesi-filmler arasında mükemmel bir uyum var. mesele böyle olunca (üzerine erkek ergenlerin performans kaygısı eklenince) bu tür filmlerde fallik semboller bolca var.
    örneğin 1978 yapımı olan halloween'de michael'ın lynda'yı öldürmeden önce kapıda 237846032 saat çarşaf altında dikilmesi korkutucu olmaktan çok gülünç görünüyor. ve hatta üzerine çarşaf(prezervatif) geçirilmiş penise benziyor. mesele zaten aslen korku ve endişe duyduğumuz şeylere verdiğimiz tepkiyle alakalı. komedi filmi olsaydı bu film bu tarz bir kalkmış ve bu kadar uzun süre bekleyip bir şey yapmayan cinsel göndermeye, performans bozukluğuna/kaygısına kahkahalarla gülecektik. tam da bu yüzden korku filmine gülmek oldukça normal, bildiğimiz sürece.

mesaj gönder