1. aslına bakılırsa birçok açıdan da aşırı mantıklı olan olaydır. mensupları arasında bu kadar çok cahil varken olası başka bir eylem düşünülemez.

    öfkeli, sinirli, kibirli ve cezalandırıcı bir ilahın insan hayatını tamamen karartması gerektiği düşünülürken, yarattığını seven, ödüllendirici ve muhteşem iyi bir ilahın insan hayatını neden toz pembe yapmadığı düşünülmemektedir.

    ilk insan yoktur şeklindeki evrim tabanlı açıklamaların bilimsel olanları öğrenilirse, anlaşılan öğrenilmemiştir, birçok konu anlaşılabilir aslında. ilk insan yoktur ile bahsedilen yıllar içindeki insan nüfusunun artıp eksilmesi arasında nasıl bir bağ kurulmuştur acaba çok merak etmekteyim. sanırım evrim denen biyolojik doğa yasası hakkında bazı akıllarda hiçbir bilgi bulunmamaktadır. eh, dini kaynaklarda atlanmış sanırım bu konu.

    insan ırkının düşünüldüğü kadar muhteşem olmadığını, muazzam bir sanat eseri olmadığını fark edemeyen beyinlerin, kuran ile ilgili gerçekleri fark etmelerini beklemek de benim naifliğim olsun.

mesaj gönder