• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.38)
the thin red line - terrence malick
bir grup amerikan askerinin ikinci dünya savaşı sırasında japonların saldırısına karşı durmaya çalışmalarını anlatmış...bu savaş öyküsünün yanında kendi iç dünyasını yansıtmış...7 dalda oscar adayı olan the thin red line izlenmeye değer...
  1. 1998 yapımı terrence malick filmi.

    !---- spoiler ----!

    film izole bir adada, savaştan kaçarak yerlilerle yaşamaya başlayan er witt ile açılır. daha sonra kendisini savaş alanına götürmek isteyen çavuş ile yaptığı konuşma yer alır. çavuş savaşmanın gerekliliğinden bahsederken er witt savaşmanın gereksizliğinden bahseder yerliler ile yaşarken bambaşka bir dünya gördüğünden bahseder. bunun üzerine cavuş kendisinin göremeyeceği şeyler gördüğünü söyler.
    film boyunca bir çok asker üzerinden hikayeler anlatılır fakat benim için en ilgi çekici olan witt' in hikayesidir. çünkü bu kadar anlamsızlığın, vahşetin içinde witt' de sanki derin bir anlayış söz konusudur. yaşamayı seviyor, yaşama önem veriyor gibi görünür. filmin sonlarına doğru ise etrafı düşman askerleri tarafından çevrildiğinde teslim olmak yerine ölmeyi seçer. yaşamı bu kadar sever görünen bir kişi neden bir nevi intiharı seçer peki? sorunun cevabını tam olarak bilmiyorum. belki sadece esir düşmek istemiyordur belki de ölümün de yaşama ait olduğunu kavramış ve kabul etmiştir.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder