1. istanbul devlet tiyatrosunun sahnelediği william shakespeare eseri.
    sahne güzel hazırlanmış. sahnenin önüne şeffaf siyah perde asılmış bu perdelere sahne başlamadan önce projeksiyon yardımı ile oyunda ki mekan tarifi anlamına gelecek video ve fotoğraf görseli yansıtılıyor. müziklerle beraber bu görüntüler destekleniyor. müzik sesi bana biraz fazla geldi ama çok da rahatsız olmadım.
    oyunculuk olarak baktığımda fena değildi diyebilirim. orduların çatışması bölümü ve ayak takımının ayine benzer sahneleri güzel olmuş.

    !---- spoiler ----!

    gaius marcius başarılı bir komutandır. zafer üstüne zafer kazanmış ve son zaferi volskani halkının elinde bulunan corioli şehrini alması ile coriolanus ismini alır ve elitlerin gözüne girer onların takdirini alır. ancak marcius dik kafalı ve aşırı kibirli olduğundan halkla geçinemez bu durumun farkında olan siyasetçiler marcius'u vatan hainliği suçlaması ile romadan sürerler.

    tabi bu kibirli ve kudretli komutan bu durumu kendine yedirmez intikam ateşi ile anasını ağlattığı volskani halkı ile anlaşır romaya karşı bir intikam savaşına girer. roma surlarina dayandığı gün anası, danasi etme marcius yapma marcius acı bize diye ağlaşırlar marcius bu duruma dayanamaz intikam ateşinin altını kısar.
    bu seferde volskani halkı kendilerine ihanet edildiği düşüncesi ile yine marcius'u hain ilan ederler ve bir suikast ile fişini çekerler.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder