1. yurtdışında yaşayan vatandaşların oy kullanabilme hakkının olması gerekip gerekmediği sorgulandığında olmaması gerektiğini düşündüğüm bir hak.

    geçen yine nette bir yerde görmüştüm. hollanda'da akpli bir grup sanırım son zamanlardaki hollanda hükümetinin tavrı yüzünden eylem mi yapmış ne, polis müdahale ettiğinde göz altına alınmaktan korkan akpli arkadaşına "polis geldi bizi içeri atacaklar" minvalinde bir şeyler diyor. diğeri de "ne atıcaklar ya burası türkiye mi" şeklinde cevap veriyor. bu örnek bile tek başına yeterli.

    ha özellikle benim açımdan yaşadığımız şu son dönemlerde daha fazla sorguladığım belki de değerini daha fazla anladığım bir hak ama bu duruma ilişkin fikrim hep aynıydı. başka bir ülkede yaşayıp başka bir ülkenin yönetimi ile ilgili karar hakkının olması aslında tek kelimeyle "saçma". arkadaşlar arasında ara sıra galeyana gelip 'ben yargıtay olsam', 'ben yasa koyucu olsam' şeklinde olması gerekenlere ilişkin düşüncelerimi açıklarım. mesela ben iktidar olsam -ki bu durumda imparatoriçe filan olurdum galiba- bu da değiştireceğim şeylerden olurdu.

mesaj gönder