1. * renklilerin ve beyazların ayrı ayrı yıkanması gerekir. renkliler için 40° derece, parlak renkler için 30° derece, beyazlar için 60° derece idealdir. pamuklu, yünlü, keten ve ipek kıyafetler için 30° derecede ve düşük devirli, yani hassas bir program tercihi ve deterjanın az miktarda kullanımı uygundur.

    kıyafetlerinizin ömrüne önem veriyorsanız, etiketlerine bakıp uygun yıkama yönergelerini dikkate almanız daha doğru olur.

    * sık sık yıkanan çamaşırlar için mümkün olduğu kadar hızlı program tercih edilmelidir.

    * yıkamadan önce düğmeleri ilikleme, fermuarları kapama ve bağcıkları bağlama işlemlerini sakın ha unutmayın!

    * beyazları yıkarken, beyazlıklarını biraz daha artırmak adına ön yıkamada ek olarak bir ila iki çay kaşığı karbonat kullanılabilir. fazla kirli beyazlar içinse, üç ila dört çay kaşığı karbonat eklenmesi önerilir.

    * çamaşır yoğunluğuna göre renklilerde, olabildiğince açık renk ile koyu renk ve sıcak renk ile soğuk renk ayrımları dikkate alınmalıdır.

    * renklilerde deterjan ve yumuşatıcının fazla miktarda kullanılması renk kaybına yol açacaktır.

    * yeni yıkanacak renklilerde, hassas ve makine haznesinin yarı dolu durumda olduğu bir yıkama tavsiye edilir. ilk birkaç yıkamada çamaşırların ters yüz edilmesi önemlidir. özellikle kot pantolonların ve baskılı t-shirt'lerin renklerinin yoğun biçimde ve kolaylıkla çıkabileceği göz önüne alınmalıdır. bunun yanında, yeni renkli çamaşırlar yıkamadan sonra çamaşır makinesinde fazla bekletilirlerse, renklerinin birbirine geçmesi muhtemeldir.

    * tahliye işleminin ardından, gerdirmemek suretiyle yıkanan çamaşırlarınızın kırışıklıklarını azaltmanız akıllıca olacaktır. bazıları için hafiften çırpmak bile yeterli olur.

    * kurumaları için çamaşırlarınızı olabildiğince hava alan, esintili bir yere asmanız faydalıdır. renklilerin ıslak durumda iken doğrudan güneş ışığı alan bir yere asılması, renklerinin solmasına sebebiyet verecektir! bu sebepten, renkli çamaşırlarınızı kuruturken doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacakları bir yer tercih etmelisiniz. yine aynı sebepten, kurutma işleminde fön makinesi, elektrikli soba, ve benzeri unsurları kullanmaktan da olabildiğince kaçınmalısınız.

    * converse'lerinizi ve benzer tasarım ürünü ayakkabılarınızı makinede yıkayacaksanız, öncelikle içlerinde ve ara bölmelerinde kalan taşı-toprağı muhakkak gidermelisiniz. çünkü, taş ve toprak kalıntıları aşındırıcı etki yapar, çamaşır makinesine büyük zarar verebilirler. bununla birlikte, tüm yıkama boyunca yuvarlanma dolayısıyla oluşacak çarpmaların etkisini azaltmak ve yumuşatmak adına, converse'lerinizi sofra örtüsü ya da pike benzeri çamaşırlarla birlikte yıkamanız akıllıca olacaktır.

mesaj gönder