1. feminizm sözlüklerde çok hunharca tartışılıyor. zannederesm böyle hunharca tartışılmasının yüzeydeki kaynağı (ama temeli değil): cinsel ve romantik problemler, psikolojik sorunlar, duygusal dışavurumlarla ilintilidir. yani -sözüm meclisten dışarı ama- feminizm ya bir fetiş ya da bir nefret objesi haline getirildi. karşıtları da yandaşları da ona saldırırken ya da ona sarılıken kendi sıkıntılarına karşı duyduğu öfkeyi dışa vuruyor. onun için açıkçası böyle antifeministten de feministten de tiksiniyorum.

    kimdir antifeminist (parantez içindekiler zorunlu değildir ama yaygındır): (türk) + kariyerist + (ama emegin karşılığını alamıyor)+(abazan)+karşı cinsle aynı dili konuşamıyor+(çirkin)+(işsiz)+(vatansever devletçi)+(pozitif bilimci yarıyadın)+(ünversiteli)

    kimdir radikal feminist (parantez içindekiler zorunlu değildir ama yaygındır): karşıcinsimdir+(kürt/ermeni)+düzene uyum sağla(ya)mamış(*)+(emeğin karşılığını alamıyor)+(abazan)+(çirkin)+(işsiz)+(enternasyonalist solcu)+(lezbiyen)+(sosyal bilimci yarıaydın)+(vegan)+(üniversiteli)

    buradan belli sonuçlar çıkarılabilir...

    ama radikal-feministe tiksinti kadar sempati de duyuyorum çünkü kapitalist devletin en azından kültürel anaakım kandırmacalarına posta koyuyuyor.

    (*) sağla(ya)mamak diyoruz - parantez içine ya koyuyoruz ve zurnanın zırt dediği yer de tam bu parantezdir işte. çünkü femninist aydının kabusu (tüm devrim iddiasındaki dava aydınlarının kabusu gibi tıpkı) hallerinden memnun ezilenlerdir! yani belli bir noktadan sonra şeytan feministi de dürtüyor, dürtecektir. ''ben manyak mıım bunlar için uğraşıyorum, hepsi benden daha mutlu, umurlarında değil çıkmazları, rezillikleri. merve bile allahın salağı düzene entergre oldu ya şimdi bak nereleri gezmiş bak nasıl taş gibi bir manita yapmış bi de bizim karga burunlu sosyologa bak 3 dakkada boşalıyor'' işte bu eşik aşılırsa gerçekten davaya inanılıyorsa zaten helal olsun. ama şöyle ki, şu eşiklerin azalması için kaybedecek bişeyi olamyanları hedef kitle edeceksiniz, düzenin satın alamayacağı kendini düzene satamayacağı kimseleri örgütleyeceksiniz ki bunlar mülksüzlerdir eh o da kusura bakmayın ama yine sosyalizmdir. bakın kütahyada köylü kadınlar -%70 akp oy aldığı- almış eline orak yolu kesiyor, niye? meralarını yıkarlarsa ölürler çünkü! peki kürt savaşına karşı çıkan, fetö bahanesiyle kovulan akademisynelerin, hocaların, memurların niye sadece ikisi açlık grevi yapıyor. niye kimse yolu kesmiyor. niye `:kani bekolar, oya ersoylar falan açlık grevi yapmıyor. bilmem anlatabiliyor muyum.

mesaj gönder