• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.62)
tol - murat uyurkulak
çözüldün ve utancından ölecek haldesin. adın, ancak dünyanın yarısı havaya uçarsa temizlenir diye düşünüyorsun. zaten durmadan bunu planlıyorsun. birbirinden nafile intikam planlarıyla oyalanıyorsun. kafana kurşunu sıkana kadar da bundan başka bir şey yapacağın yok. geçen sene aldığın o allahlık kırıkkale tutukluk yapmazsa tabii." (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)
  1. toplumsal bir devrim hayalinin ve mücadelesinin yanı sıra insanların yaşantılarında gerçekleşen devrimin de hikayesini anlatan, kurgu ve dil bakımından doyurucu kitap. diyarbakır’a giden bir trenin kompartımanında uç uca eklenen bireylerin hikayeleri nihayetinde türkiye’nin resmi olmayan ancak gerçek olan yakın siyasal tarihinin özetini oluşturmakta.

    !---- spoiler ----!

    "tanrım, söyle bana, ben daha ne yapabilirdim? herkesin darbelerle buzdan delilere döndüğü bir zamanda ayağa kalkmadım mı? benim de kanı çekilmiş bir devrime adadığım kanatlarım, uzun, serin nefeslerim olmadı mı? sesimi, paramparça bir devrimi devralan kardeşlerimin sesine katmadım mı? batı'dan doğu'ya, her biri aşkla titreyen kelebekler uçurmadım mı? beni bağışlasana, beni bağışlasana, beni bağışlasana..."

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder