• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.55)
13 reasons why
clay adından bir oğlana, eskiden umutsuzca aşık olduğu ama intihar ederek ölmüş olan eski sınıf arkadaşı hannah’dan içinde teyp kasetleriyle dolu bir ayakkabı kutusu geliyor. bu kasetlerin içinde sınıftaki öğrencilerin bu kutuyu posta yoluyla birbirlerine yollamaları için talimat da var. kasetlerde hannah 12 kişiye ölümünde her birinin nasıl rol oynadıklarını ve neden intihar ettiğini 13 nedende anlatıyor. (dizipub.com)
  1. müzikleri çok güzel dizidir.
    hatta ilk bölümde "love is tearing us apart" çalması bende donnie darko etkisi yarattı. dizide bu filmi görür gibi oldum, isterseniz alakasız deyin.

    !---- spoiler ----!

    bryce bildiğiniz stifler'ın yandan yemişi olarak boy gösteriyordu ki son iki kasetle beraber iğrenç biri olduğu çıktı meydana. her bir kaset minik bir kartopu olup toplanınca çığa dönüşmüşler. bu arada hannah'ın hiçbir şeyden ders almaması liseli oluşundan herhalde. clay de kör ve hatta sinir bozucuymuş gerçekten, en yakın arkadaşlarından biri olan tony'nin gay olduğunu bilmiyormuş mesela. ya da hannah saçını kestirince "güzel olmuşsun" bile demedi. bir de 2. sezonu olacakmış dizinin. mahkeme, alex'in vurulması gibi olaylar mı işlenecek merak içindeyim.

    !---- spoiler ----!


    sırf müzikler için izlenir.

mesaj gönder