• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.81)
the walking dead
yürüyen ölüler bir çatışmada yaralandıktan sonra kendine gelen ve dünyayı yaşayan ölülerin ele geçirdiğini gören bir kasaba şerifinin hikayesini anlatıyor. ailesini bulmak için büyük şehire gidiyor fakat burada durumun kendi kasabasınınkinden de kötü. yine de ailesini ve hayatta kalan birkaç kişiyi daha bulmayı başarıyor.yürüyen ölüler başkahramanının tüm zayıflıklarını ve insani yönleri göstermeye çalışan, yan karakterlerinin hikayelerine de olabildiğince eğilen, iyi yazılmış, dramatik derinliğe sahip sıkı bir film tadında.
  1. 8. sezon itibari ile zaman akisindaki atlamali, bir ileriden bir geriden yaklasimi canimi sikmaya basladi. gecmis sezonlarda bu yaklasimi birkac bolumde kullanmislardi ama guzel yedirmislerdi cunku bir karakter uzerinden verilmisti.

    !---- spoiler ----!

    mesela sasha ablamizin tabut icinde bulundugu zaman uzerinden ileri geri atlama yapilarak olayi gorduk. once anlam veremedik ya bu abla simdi nerede? bu gelecek bir sahne mi gecmis bir sahne mi? dedik sonra "hee tamam" diyip sonuca bagladik. bir karakter ve bir bolum icin yapildiginda bir etki birakiyor insanda ama gel gor ki tum sezon icin yapilacak ise bu ileri geri atlamalari ve karakter uzerinden degil olay uzerinden verilecekse sadece kafa yoruyor. 8. sezon boyle basladi, ortada bir savas var ve bu savastan sahneler izletiyorlar ama hangi zaman akisinda oldugumuzu bilmiyoruz cunku bu ileri geri atlamalari gereksiz artti. tek karakter uzerinden degil gruplar uzerinden anlatilinca da cozulemez oldu.

    !---- spoiler ----!

    bu dizinin ilk ciktigi gunden itibaren tam zamanli bir izleyicisi oldum. cizgi romanlarini bir noktaya kadar okudum. anlattigi hikaye ve sunus tarsi ile favorim oldu. hala hayatta kalma temali, bakin zombi demiyorum, en guzel yapim oldugunu dusunuyorum. bu sezon yapilan anlatim tarzi diziye hic uygun degil ve seyirciye yoruyor. halihazirda cekip bitirdiler sezonu seyirci tepkisi su saatten sonra degisim icin yeterli degil ama ilerleyen bolumlerde bu kurgu devam edecekse ciddi izleyici kaybedecegini dusunuyorum.

mesaj gönder