1. geri kalan bütün politik teoriler ve ideolojiler gibi (feminizm,sosyalizm,komünizm, anarsizm,liberalizm vs vs..) içerisinde eser miktar faşizm barındıran, özünde ise kendi algilayabildigimiz kadariyla acı çekebilen canlıların (hayvanlar alemi içerisindeki bütün varliklar) insan tarafından somurulmesine karşı çıkan politik teoriye inanan ve bu uğurda belli davranış kalıplarını, hayat pratiklerini uygulayan insan.

    veganlar arasında sosyal statü kazanmak için vegan olan, hayvan hakları ile ilgileri sebebiyle vegan olan, başka türlü bir yaşamın kendileri için mümkün olmadığına inanan yada modaya uymak için vegan olan insanlar var. tıpkı dünya üzerindeki herhangi bir din, ideoloji, duygu gibi. bireyler seçim hakkına sahiptir.

    youreads yazarlarına veganlik özelinde geri kalan herşeyin ise genelinde bir tavsiyem olacak. eğer bir şeyler üstüne düşünmek , tefekkür etmek veya eyleme geçmek istiyorsanız bu şeyleri bireylerden ayrıştırıp kendi kültür ve birikiminizle karar verin. yıllardır dönüp duran argumanlari kendi fikriniz olarak sahiplenip kendinizi küçük düşürmeyin.

mesaj gönder