1. ne belediyecilik olarak ne de parti olarak halk ile alakası kalmamış, direk ya da dolaylı olarak iktidarın sol kolu görevini üstlenmiş partidir artık sadece.

    aday olmak için 150 açık oy bulamayan incenin kapalıda 450 oy alması , kocasakal'ın aday bile olamaması ne yazık ki kuzu kuzu oy atmaya giden kemik chp tayfasının gözünü açmaya yetmeyecektir.

    belediyecilik anlayışına baktığınız zaman chp'nin kalesi denilen izmirde bile halktan o kadar uzaktırlar ki sadece izban artı sistemi ve alsancak tramvayı bile %5 civarı oy kaybetmelerine sebep olacaktır. halbuki kültür ile ilgili olsun, çevre ile ilgili olsun chp belediyesinin en aktif çalıştığı dönemi yaşamaktayız. buna rağmen en çok oy kaybedecekleri döneme girecekler.

    ama asıl sorun seçmenin oy verirken bilinçli olmamasından kaynaklanıyor. futbol takımı tutar gibi parti tutan, oy atmayı düşündükleri parti kazanamaz diye ona oy atmayan, sırf diğeri daha az kazansın diye hiç beğenmediği bir partiye oy atan "koyunlarla kuzular" olduğu sürece chp ve ona denk partilerin sırtı yere gelmez.

mesaj gönder