1. “demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez. yasama-yargı-yürütmeyi kendine bağlayan biri tebrik edilemez. nesini tebrik edeceğim? bir partinin genel başkanı mahkemelere hakim tayin ediyor. nesini tebrik edeyim? demokrasiyi savunacaksa, anayasa değişikliği yapacağım diyorsa ilk ben tebrik edeceğim. ama hayır tek adam rejimini sonuna kadar sürdüreceğim diyorsa bir diktatörün nesini tebrik edeceğim, nesini kutlayacağım. dikta heveslisi olan biri tebrik edilmez.”

    “demokraside hile var, seçimde değil. eşit şartlarda mücadele olmadı. mazeret olarak ileri sürmüyorum. sandıkta değil demokraside hile var”

    şu yukardaki ifadeler bence kendisinin bugüne kadarki ettiği en güzel laflardandır, nesini beğenmemisler anlamadim.

    medyanın yüzde 95i ve devletin imkanlarıyla kendisinden baska kimseyi konusturmayan birinin nesini tebrik edeyim diyor. chp'nin yeni lidere ihtiyacı yok sorun bu degil bence. cünkü seçmene göre lider ya daha demokrat olacak ya da daha milliyetci, bu secmen öğrenemedi bu ikisinin birarada olamadigini. soru şu; insanların götündeki dona kadar soymaya müsait güce aynı insanlar neden hala tapabiliyor. bunu medya gücüyle falan acıklamak yetmez sanki.

    demirtaş'ın şu sözü kürtler de dahil tüm türkiye'ye; "bana değil, liderlere değil, kendinize güvenin."

mesaj gönder