1. ben başka bir şekilde yorumlamak istiyorum olayı. roman yazmak istiyorum hatta bu konuyla alakalı.

    insanlığın geleceğiyle alakalı hayalini kurmanızı istediğim başka bir konu var ve kısaca bahsetmek istiyorum.

    örneğin kapitalizm ya da dünya insanları teknolojinin gelişmesiyle sömürü sistemlerinde başka yollar izlemek zorunda kalacaktır diye düşünüyorum. fakirler olmadığı sürece zenginler var olamayacaktır ve gelişen teknoloji ile tüm dünya insanlarının her şeye ulaşma imkanı daha da çok artmaktadır. peki insanları fakirleştirmenin bir yolunu bulamazlar ve an'ları, hisleri çalmaya ya da onların zenginlik olduğunu göstermeye başlarlarsa.

    örneğin, yemeğe herkesin erişebildiği bir dünyada yemek yemenin verdiği lezzet, hissi bize bir şey karşılığında yaşatabilmeye başlarlarsa. sevişme isteğiniz olduğunda sevişebiliyorsunuz ama sevişmenin getirdiği mutluluğu yaşatmadan, sadece sevişme isteğini karşılamak için hissiz bir an yaşayacak kadar fakirleştirirlerse bizi. uykumuz geldiğinde uyuyabilirsek ama uykunun verdiği hazzı parayla satın almak zorunda kalırsak bir gün.

    düşüncelerimi çok kısa bir şekilde aktarmaya çalıştım ama uzak bir gelecekte böyle bir sömürge ya da fakirleştirme imkansız gözükmüyor bence.
    isk

mesaj gönder