• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
rosemary's baby - roman polanski
genç bir çift, rosemary ve tanınmak için çırpınıp duran bir aktör olan kocası guy, new york'taki kötü şöhretli eski bir binaya taşınırlar.
rosemary yeni yaşantısından tedirgindir. komşu evlerden tuhaf seslerin geldiği bir ortamda, bir gece rüyasında şeytansı bir varlık tarafından tecavüze uğradığı görür. ardından hamile kalır. bu arada broadway'de güzel bir rol kapan guy'un kariyeri yükselmeye başlar.
  1. kayseri-konya yolunda, gece, otobüste tabletten izlediğim bir film. arada korkarım diye birkaç defa bıraktım ama yine de hiç korkmadım. hatta bitince 'ne güzel filmdi beee, üstüne şimdi yeni bir şey izleyemem' diyip yol boyu sıkılmayı göze aldığım film.

    !---- spoiler ----!

    film bitene kadar epsinin bir sanrı olduğunu düşünmüştüm. sonunda her şey gerçek çıkınca iyi dumura uğradım. kafamda da birkaç soru işareti oluşmadı değil.sonunun açık uçlu bitmesine çok müsait bir filmmiş aslında.
    yine de çok korkutmasa da filmin her yerinden kalite akıyor. kostümler, detaylar, mobilyalar her şey çok güzeldi. hele mia farrowun pıtırcıklığı dillere destan. o yıllarda new yorkta olma arzusu uyandırdı bende.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder