1. favori kahvelerimden biridir. yazin vazgecilmezi ama aliskin degilseniz sacma gelir tadi. sicak su ile demlenen ve sogutulup buz konan iced coffee ile baslayin soguk kahve olaylarina. tabi sut ve seker ( ya da tercihe gore karamel) ile tatlandirin kahvenizi. sonra yavas yavas sutten, sekerten vazgecip sade icmeye baslayin. sonra cold brew denerseniz ne demek istedigimi anlarsiniz. kahve konusunda guzel bir damak tadi sahibi olmadan bu tarz gurme kahveleri tuketirseniz tadi itici gelir. bazi keskin tatlar rahatsiz edici olabiliyor kahve kulturunde.

    kahve ve cay konusunda ulkemiz piyasaya hep 3. kalite urun soktugu icin genel tuketimde aliskin oldugumuz bir damak tadi var ve kaliteli bir sey ictigimizde tadi kotu geliyor. cay konusunda hele daha kotuyuz. milletimizin sevdigi sari poset caykur cay belkide en kalitesiz cay ama ona aliskin tiryakiye baska cay iciremezsin, sevmez. kahve piyasasi son yillar canlandi isini guzel yapanlar var ama yine piyasa les kahvecilerle dolu. 3'u 1 arada kulturunden gelen granur kahveye aliskin bunyeye her kahve kotu geliyor. filtre kahveyi bile incecik ogutup oyle kullanan yer gordum alismis turk kahvesi kivamina. bildigin dibinde tortu vardi filtre kahvenin.

    kisaca, guzel kahvedir cold brew. yapmasi zahmetli ama lezzeti essizdir. onu begenen bunu da begendi; (bkz: kafkas usulü çay)

mesaj gönder