• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (10.00)
musap - ilker şaguj
160. kilometre genç şairleri tanıtmaya devam ediyor: musap, 1989 doğumlu ilker şaguj’un ilk kitabı. şaguj, 6 yaşındayken türkçe rap’in, 10 yaşındayken ekşi sözlük’ün, 18 yaşındayken facebook’un başladığı bir dünyada büyüyor. böyle bir kuşağın zeki ve yaramaz bir şairi ilker şaguj. yoğun öfkesini alaycı tavrından hiç vazgeçmeden, çok bilmişlik yapmadan eğlenerek ortaya koyuyor: balgamla otuz bir çekiyor, sonra oyuncakçıdan karnına basınca “bülent ersoy’un altı tane vinci var” diyen canlı bir zebra alıyor, sonra bıyığına ruj sürüyor. ilker şaguj’un enerjisini selamlıyoruz.
  1. Başına bir kötülük, felaket gelmiş olan; hastalığa yakalanmış, tutulmuş, uğramış anlamlarına gelir. Kitap için güzel bi isim seçmiş Şaguj.

    "Yoldan çıkanların, yola gelmek istemeyenlerin, travmalarına faça atanların, gırgırı gargarayı, erotik furyayı, çizgi filmleri, şıkır şıkır mahmure’yi, alaycı tavrı, gündelikten bir curcuna ile geçip gitmeyi, tekdüzeyi aşan söylemleri, argoyu… sevenlerin ilgilenebileceği bir ilk kitap. Gülünç durumlardan trajikomik hâllere oradan palyaçoluk terk bir jonglöre uzanan caka şiirler. Parmak aralarından keskin bıçakların değil çuvaldızların fırladığı bir Wolverine bu kitap. Hayâl kurmaktan kendini alamayanların, bir karmaşanın içinde başını ellerinin arasına alıp etrafı izleyenlerin, hırtlık peşinde koşanların, eğlenceyi kendi başınalığına göre tasarlayanların. Öfke, nefret ve dehşetin kara komedisine bakmak isteyenler sizler de buraya." (bkz: https://ilkersaguj.wordpress.com/2019/10/08/siir-sikici-diyenler-aman-dikkat/)

mesaj gönder