1. bu sayfaya hafta sonları devam ettiğim 'yaratıcı yazarlık atölyesi'nde yazdığım yazıları ve verilen ev ödevlerini geçirmek istiyorum.
    sözlüklere yazan kişiler, yazıyla ilgili kişiler. yazı onların işi değil belki ama okuyorlar, izliyorlar, dinliyorlar ve yazıyorlar. sözlük geçmişim bana öğretti ki, bizler etrafımız kalabalık olsa da aslında yalnız insanlarız. yalnız olmak da genelde kendi tercihimiz. kendimizle zaman geçirmeyi, okumayı, izlemeyi, kalabalıklara tercih ettiğimizi gösteriyor sözlük yazarlığı. çevremizde belki çok insan var ama bizim 'kim' olduğumuzu bilen çok az insan var aslında. hatta, daha ileri giderek şunu söyleyebilirim ki, sözlüklere yazdıklarımızı okuyanlar, bizi çevremizdeki, hatta yakınımızdaki insanlardan bile daha çok, daha iyi tanıyor. anonim olmak çok güzel. böylece daha içteniz. rol yapma gereksinimi duymuyoruz burada. çoğunlukla olduğumuz gibiyiz; daha maskesiz.
    sözlüklerdeki itiraf köşelerinin bunca ilgi görmesi de bundan. içimizden, aklımızdan geçenleri, bazen ne kadar uçuk olsa bile buralara yazıyoruz.
    benim karalamalarım elbette itiraf değil.
    amacım hem öğrendiklerimi hem de yazılarımı paylaşmak. belki okuyanlar arasında gerçekten ilgili kişiler beni acımasızca yargılayarak, doğruları ve daha olması gerekeni bana anlatabilir, bana benim göremediğim bir noktada ışık tutabilir.
    elbette bir de geleceğe bırakma kaygısı var. bu sözlük umarım sonsuza dek yaşar, yazdıklarım, burada durduğu müddetçe -belki tesadüfen, belki gerçekten arayarak- birçok kişiye ulaşabilir.
    hero

mesaj gönder