1. açıklama:
    bu çıtın çıkmadığı cumartesi gününde geçmişten bir iki neşeli öykü koyayım istedim. burası benim öykülerimi bir arada tuttuğum yer ya, böylece hem toparlamayı ilerletir hem de
    -okursanız- belki hoşunuza gidebilecek bir şeyler bırakmış olurum. hadi 'hayırlı öğlenler' :))

    (aşağıda önce kaynana, sonra da gelinin ağzından bir aile tablosu neşredilmiştir :)

    kaynana

    sezon finali (ı)

    bekliyordu. “ne sinir bozucu, kimse konuşmuyor. gelinim olacak aşüfte gözünü dikmiş televizyona, içine girecek sanki. oğlum olacak pısırık da öyle. sanki bilmiyorum, aslında gözü dizide, aklı kim bilir nerde.. çocukken bile televizyon seyretmeyi sevmezdi bu. seyrediyormuş gibi yapıyor. seyretmese ne yapacak. pısırık şey. hiç babasına benzemiyor. karısı ne derse o. aynur karısı çok şanslı çook. ah! insan çocuğu doğduğunda bu günleri hayal edemiyor, ne umutlar tükendi be!
    almışlar misafirlerini, misafirliğe gelmişler. şu karı da aynı aynur zaten. ne kadar konuşmaya çalışsam susturdu beni. ama pek kibar haspam. ben ne mal olduğunu anlamıyor muyum sanıyor. ‘az kaldı teyzecim, bugün sezon finali.’ sezon finaliymiş, batsın. ay ölecem sıkıntıdan. hah, ben şimdi gösteririm size sezonu, mazonu”

    “gelin, gelin, bak misafirler çay bekliyor, çay demleneli bi saat oldu ayol.”

    sezon finali (ıı)

    aynur sinirini derin nefesler alarak yatıştırmaya çalıştı. çay tepsisini sildi, bardakları yerleştirdi; altı bardak altlığı, altı bardak, iki çay kaşığı.
    'yahu ne bencil kadın bu kayınvalidesi olacak uğursuz. dizinin en heyecanlı yerinde lök diye oturdu televizyonun önüne.'

    “gelin, gelin, bak misafirler çay bekliyor, çay demleneli bi saat oldu ayol.”

    “gıcık karı, ben bilmiyor muyum, dur bi, azıcık bekle, zaten az sonra reklamlar başlayacak. hem o misafirler senin değil ki, benim misafirlerim, benim arkadaşlarım. ama olmaz, illa beni rezil edecek arkadaşlarımın yanında.”

    aynur çayları doldurdu, kayınvalidesine bastı demi. “heh, he, şimdi çayı da beğenmeyecek ya, beni yeniden kaldıracak, o zaman anlayacak millet onun ne mal olduğunu.”
    hero

mesaj gönder