1. klasik türk milleti pisliği. direnişin çıkma sebebi bosch işçilerinin bu amelelerden daha fazla para alması. bahaneye bakar mısın? adamlar "maaşımız düşük" diye direnmiyor. aynı sendikaya mensup ama bosch'ta çalışan diğer işçilerin maaşı bu amelelerden daha yüksek diye direniyor. yani ne diyeyim bilemedim.

    sendikanın tüm işçileri yıllardır eziliyor, işveren yanlısı sendika işçileri sallamıyor peki anladık. sendika dediğin zaten işçilerin oluşturduğu bir oluşum. işçi olmadığı zaman sendika da olmuyor. madem yıllardır işinize gelmiyordu ayrılsaydınız ve başka sendikaya geçseydiniz yahut sendika kursaydınız. ama yook. bunlar pislik insanlar. ya hepsine birden zam yapacaksın ya da hepsini asgari ücretten çalıştıracaksın. başka türlü adam olmazlar.

    100 kişinin çalıştığı yerde bir işçinin yaptığı işin 3 katını yapan adama 3 kat maaş versen bunların hiçbiri "ben de 3 kat iş yapayım 3 kat maaş alayım" diye düşünmez. pislik yapar "biz niye 3 kat maaş almıyoruz?" deyip hem 3 kat maaş alamazlar hem 3 kat maaş alana engel olurlar. somut olayda evet böyle değil durum ama kafa yapısı kesinlikle bu.

    bunlara müstahak. sendikanın siyasi eğilimi olamaz. sen gidip "onlar gomuniz" diye faşist sendikaya üye olursan sonra böyle ağlarsın.

mesaj gönder