• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (5.43)
trendeki kız - paula hawkins
rachel her gün aynı trene binip aynı çifti izliyordu. çiftin başına gelenleri bütün ülke duyduktan sonra, hayatlarına dâhil olmaya karar verdi.
  1. bu senenin popüler romanlarından birisi. gizem - gerilim türünde. ben indirimden çerezlik niyetine almıştım. ara kitap olarak kullanmak için. işime de yaradı. tek oturuşta kendini okutacak kadar akıcı. gone girl ile bu kadar benzerlik taşımasaydı tahminimce bunun da filmi çekilirdi.

    !---- spoiler ----!

    kitap ağırlıklı olarak insanların zayıflıklarına odaklanmış. hiç bir karakter iyi değil. okurken kimi zaman rahatsızlık duyabiliyorsunuz. kitabın güzel yanı hikayeyi farklı karakterlerin bakış açısıyla okuyorsunuz ama hiçbirisine güvenemiyorsunuz. alkolik , yalancı , sadakatsiz , problemli karakterlerin arasında gidip geliyorsunuz. bir okur olarak bunu yaşamak gayet hoştu.

    gizem kısmı gayet doyurucuydu zaten. kitabın ortalarına doğru ipuçlarını birleştirmeye başlıyorsunuz. olay örgüsü gayet güzel işlenmiş , gayet güzel yazılmış. olayların tarihlere ayrılması ise hoştu. bu sayede hangi karakterin o esnada ne yaptığını , birbirleri hakkında neler düşündüğüne şahit oluyordunuz.

    !---- spoiler ----!

    gizem , cinayet , boka batmış insanlar , daha fazla boka batmış daha fazla insanlar .. bunları seviyorsanız alın okuyun.

mesaj gönder