• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. çok sevdiğim kitap serisinden uyarlanmış dizi. oyuncu ve mekan seçimleri kitaptaki tasvirlere genel itibariyle uygun. ilk dört sezonu da kitaba uygun gidiyordu, birebir kitaptaki kısımları dizide görebiliyorduk.değiştirilen kısımlar ise kitaba göre daha iyi olmuştu.

    ancak-5.sezonuyla tamamen batırmışlar. kitaptan bağımsız hareket etmek isteyince demek ki olmuyormuş. 5.sezon finali ve yapılan açıklamalardan sonra gelecek sezonları merakla bekliyorum. kitap çok derin ancak karakterlerle olaylar bir şekilde bağdaştırılıyor ama dizide artık hikayeyi bağlayacak karakterler yok.
    bir olaya değiniliyor sonra o olayı bağlayacak karakter diziye eklenmiyor.

    kitap ne kadar objektif kalmaya çalışsa dizi o kadar karakter ayrımına gidiyor. dizinin tamamen stark ve daenerys karakterleri üzerinden dönecek olmasını da açıklamışlardı zira.

    cersei ve arya kısımları dışında çok kötü bir sezondu. kitaptan bağımsız olarak diğer diziler arasında bile kötü bir konumdaydı.her şeyi son 3 bölümün son sahnelerine yığmışlar.ancak oyunculuklar çok iyiydi.özellikle lena headey tamamen kitapta cersei'ydi bu sezon.oradan kurtardılar.
    nasıl toparlanacak merakla bekliyorum.

mesaj gönder