• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.51)
suç ve ceza - fyodor mihailoviç dostoyevski
suç ve ceza, rus edebiyatının en çarpıcı örneklerinden biridir. romanda, sefil ve hastalıklı bir hayat süren raskolnikov adlı gencin işlediği cinayet, cinayet öncesi ve sonrası yaşadığı buhranlar anlatılmaktadır. raskolnikov, geliştirdiği teorilerle cinayetin haklı sebeplerini düşündürmeye zorlar. nefis ruh tahlilleriyle donatılan eser, okuru romana hapsederek, onları da birer hikâye kahramanına çevirir. mantığın gerçekleriyle vicdanın sesi arasında kalacağınız bir başyapıttır bu. (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)
  1. raskolnikov'un parasızlığı yolunda toplumun parasızlığını karşılaştırır biraz.düzen içersinde toplumda parasızlıkla yıkılan hayatların yolundan kendi yolunu anlamaya çalışır bu genç adam.bu genç adam kendi acınası hayatında başkalarının acınasınılıklarının ne kadar farklı veya benzer olduğunu görür.
    ardından bu yolda bu zorluklarda insanın nereye sürüklenebileceğini basit biraz da haklı bir yoruculukla anlatır yazar.insan olmanın ihtiyaçlar içine sıkışmış bir vaziyette ne kadar korunabilip ne kadar korunması gerektiğini irdeleyen bir bakış açısını ele alır.küçük hesaplar gelgitler kaçamak planlar kısacası zorluklarla yoğrulan bir kaderin sürüklenişidir.suçun toplum vicdanıyla, sosyo ekonomik nedenleri, karakter kaynakılıkları üzerinden yapılan eylemleri okuyucunun vicdanına, insiyatifine kendi yazarlık payıyla sunduğu bu şaheser rus edebiyatının eskimeyen eserlerinden.

mesaj gönder