1. aile, mahalle, okul, üniversite hayatım boyunca hep muhafazakar-milliyetçi bir çevrede bulunmuş, bu fikirlerle yetişmiş şahsımı ayrı bir dünyayla tanıştıran apayrı bir alem(di). uzun süre "ne diyo lan bu atayiz, gomunüst, sefa düşkünü pezevenler?!" kafasındaydım ve yazılanlara hep ön yargılı yaklaştım. bunda biraz da kendilerinin payı var diye düşünüyorum hala. mesela diyanet'in saçma bir hareketini eleştirmekle kalmayıp toptan islam'a giydirdikleri zaman ister istemez savunma moduna geçiyordum.

    zamanla iktidara, milliyetçi-muhafazakar kesime karşı dile getirdikleri hem ekonomik hem kültürel hem siyasi tüm eleştirilerinde haklı olduklarını görüp kabul ettim. sayelerinde son birkaç yıldır aydınlanma yaşadım. sözlüğe, aklı başında tüm yazarlara şükran borçluyum.

    kendilerinden bir ricam var, bu ülkede hükümeti, destekleyen oy veren herkes koyu bir partizan değil. ılımlı olan, yolsuzlukların, adaletsizliğin farkında olan fakat çeşitli sebeplerden başka alternatif göremeyen insanlar da var ve bunlar da ekşi'yi okuyor. siz bunlara, ailelerine "çomar" dediğinizde bu insanları kendi safınıza çekme, ikna etme şansını ortadan kaldırıyorsunuz.

    sonra din konusunda hassasiyet göstermeniz önemli. ülkedeki insanlar besmele çekmeyi bilmese bile, uyuşturucu, alkol kullanımında, zinada "hani marjinal bizdik?!" dedirtse bile din konusunda aşırı hassaslar. bunun sebebi de biraz cahillik aslında farkındayım ama onlar değil. şunu bilin ki dini değerleriyle alay ettiğiniz sürece yine bu adamlara bir şey anlatamazsınız.

    çok büyük bir misyonu olan bir mecraydı. şu an kanzuk'un despot yönetimine ( ssg de çok farklı değil onu da belirteyim) karşı başlattıkları isyan da ekşi'nin gerçek muhalif ruhunu yansıtan güzel bir parıltı. belki youreads onun eski misyonunu yüklenir.

mesaj gönder