• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.19)
who am i - kein system ist sicher - baran bo odar
genç bir bilgisayar dehası olan benjamin, sadece almanya’da değil dünya çapında tanınan biri olmak istemektedir. yer altı bir hacker grubu, benjamin’i aralarına katılmaya çağırınca, bu tehlikeli teklifi kabul eder... yönetmenliğini baran bo odar’ın üstlendiği filmin senaryosu da yönetmen bo odar ile birlikte jantje friese’ın imzası var. siber suç geriliminin başrolünde tom schilling yer alırken, elyas m'barek, wotan wilke möhringi hannah herzsprung ve trine dyrholm isimleri eşlik ediyor.
  1. enfes ötesi alman filmi. orgazmdan daha zevkli anlar bu filmin sonu ile resmen birebir uyuyor. muazzam bir kurgu. filmi izlerken birden fazla oha lan diyorsunuz.

    !---- spoiler ----!

    filmin en güzel sahneleri ise sanaldaki hackerlerin birbirleriyle olan iletişimini karanlık bir tren vagonunda sanki gerçek hayatta karşılıklı konuşuyorlarmış gibi göstermeleri.

    !---- spoiler ----!

    v for vendetta gibi değeri sonradan anlaşılacak bu filmin. hatta kült film bile diyebiliriz bence. zaten bundan daha boktan filmlere kült diyolar buna da kült desek nolacak sanki. izleyin, izlettirin, baskı kurun izletin.

mesaj gönder