1. sanat farklı şekillerde meydana gelse de, ben hep güzelliğin farklı ifade biçimi olarak yorumlarım bunu.

    toplumun aksaklıklarını da ifade eder sanat, belki olumsuz yönleri bir araç olarak kullanır bunda. ama yine burada güzel olan daha iyi bir toplum meydana getirme düşüncesidir. mesela kemal sunal filmlerini ele alabiliriz bunun için. her filmde aksayan farklı bir yön ele alınmıştır. ama her filmde de içimizi ısıtan ayrı bir sıcaklık görürüz. bu yönüyle kemal sunal'ın sanatı güzeldir ve toplum içindir.

    bir diğer bakış açısından şiiri ele alabiliriz. nacizane şiir karalamalarım olmuştur benim de. tabi bunlara sanat eseri diyemem o ayrı. ama bir şekilde insanın içindeki güzeli ifade etmesidir şiir. duyguların kalbe sığamaması, taşmasıdır.
    bu yönüyle benim şiirimde toplum için faydalı bir şey bulunabilir diyemeyiz, şiir bir güzelliği ortaya koyma biçimidir. kemal sunal'ın filmleri de salt sanat için oluşturulmamıştır. bir takım toplumsal kaygılara dayanılmıştır filmlerinde.

    ama ikisini de sanat yapan içlerindeki güzelliktir. ister toplum için olsun, isterse sırf sanat için, sanat güzel olanın ifade biçimidir.
    sanat güzellik içindir...

mesaj gönder