• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.46)
shameless
6 çocuklu bir ailenin komedi dram karışımı öyküsünü anlatıyor dizi. herşeyi kontrol eden fiona, çalışkan lip, duygusal deb ve dahası... hepside kendisine uygun bir iş bulup ailesini geçindirmeye çalışıyor. annesiz ve umursamaz bir babayla yaşamaya çalışıyorlar.
  1. olası bir türkçe versiyonu, en uç örnekte, bahis oyunu batağına saplanmış, alkolik -ama alkol aldığı gösterilmeyen- bir babanın çocuklarına ettiği zulüm tadında bir dram dizisi olurdu. çocuklardan biri zeki ama kız peşinde koşan bir hayta, öbürü siyasete bulaşmış bir "hayırsız", diğeri de babası gibi iddaa oynamaktan başını kaldıramayan bir kumar bağımlısı olurdu. kısacası dizi, şemsi inkaya'nın oynadığı üvey baba ile tarık akan'ın hulusi kentmen'in oğlunu oynadığı ah nerede vah nerede karışımı bir formata evrilirdi çok geçmeden.

    türkiye'de bu uyarlamayı yapabilecek yetenekte senaristin varlığını tartışmak bir kenara, rtük diye bir gerçek göz ardı edildi sanırım ki bir dönem, ciddi anlamda tartışıldı bu konu.

    kısacası, shameless, hollywoodyolcusu'nun da belirtmiş olduğu gibi çok sayıda politik iletiler içeren "ağır" bir dizidir. böyle bir dizi yaratmak veya uyarlamak, maalesef ki, her yiğidin harcı değildir. mevcut koşullar altında shameless, toplumsallaşmış şiddet ve iki yüzlü ahlak anlayışının bataklığına sürüklenmiş türkiye'ye 4-5 beden bol bir gömlektir.

mesaj gönder