1. bir moleküler biyoloji ve genetik mezunu olarak herhalde birkaç cümle kurmakta hakkım vardır. öncelikle şunu söylemek isterim ki benim konuya bakışım 'evrim var demek allah yok demek değildir' çerçevesindedir. aksine evrim kelime anlamına inecek olursak canlıların zaman içinde bir takım değişimlere maruz kalması allah in varlığına delildir. evrendeki cansız ve canlı bütün varlıkların en temelinde yapı taşı herkesin kabul edeceği gibi atomdur.
    işte tam olarak konunun en can alıcı kısmı burasıdır. atom dediğimiz yapı taşı yine kimsenin karşı çıkamayacağı gibi cansız, iradesi olmayan bir oluşumdur. işte bu cansız zerrelerin bir ihtimalle bu binlerce çeşitli canlı sistemi oluşturması ihtimal dahilinde değildir.

    ikinci konu ise bütün canlı sistemin aynı yazılım ürünü olduğunu düşünün. evet doğru tahmin ettiniz dna larimiz. belki trilyonlarca canlı var fakat hepsi aynı yazılım sayesinde muhteşem bir şekilde koca fabrikalar eş değerindeki hücreler sorunsuz çalışmaktadır. sizinde tahmin edebileceğiniz gibi bir insan elinle bile yapılamayacak böyle bir yazılım kendiliğinden oluşamaz.

    şimdi yaratıcının varlığıyla ilgili problemleri aştıysak evrime gecebiliriz. arkadaşlar canlılar evrilir. çevre şartları genetik değişiklikler ve üstüne uzun zamanlarda eklenince yaşam şartlarını iyileştirmek için bazı değişiklikler olur. ancak türler arasında geçiş olacak kadar olur mu onu bilmiyorum. şahsi kanaatim olmayacağından yanadır. fakat bir düzen var. sadece canlı sistemlerde de değil cansız sistemlerinde dahil olduğu bir sistem var. burada uzay sistematiği size yol gösterici olabilir. ve şüphesiz bu muhteşem düzenin, sanat eserinin muhteşem bir sanatçısı da mutlaka vardır. saygılar.

mesaj gönder