1. ingilizcesi sanıldığı gibi marijuana olmayan bitkidir. marijuana; gerek bazı durumlarda işlenmiş, gerekse farklı tekniklerle farklı şartlar altında yetiştirilmiş, genellikle çaprazlama yoluyla birbirinden farklı cinslerin melezlenmesi ile ortaya çıkan, bilinen esrardan çok daha kuvvetli ve de pahalı olan uyuşturucu çeşididir. esrar ise bildiğimiz topraktan kendi kendine çıkan bitkidir. çoğu zaman.

    birkaç youser'ın da dediği gibi sanıldığı kadar öcü olmamakla beraber, yine de ülkemizde yetiştirilmesi, satılması, temin edilmesi, bulundurulması, tüketilmesi ve de (buraya dikkat) özendirilmesi kanunlarca yasak olup, yaptırımları bulunmaktadır.

    bana ve de tahminimce birçok insana kalırsa gereksiz, zaman kaybı olarak gördüğüm bir uğraştır, devletin bu meretle bu kadar uğraşması. ancak bir de ilaç sanayii, alkol şirketleri ve alkolden toplanılabilen verginin kolay (!) ve fazla olması gibi sebepleri de göz önüne almak gerekir kanaatindeyim.

    fakat yine de ölmeden bir nebze de olsa legalleştiğini göreceğimizi düşünüyorum. muhtemelen ilerleyen tarihlerde de insanlar bu günler ve uygulanan saçma kuralları tartışırken esrarın illegal olması meselesine de değinip, " yahu atalarımız da birazcık gerzek miymiş? " diyeceklerdir diye düşünüyorum.

    gelgelelim şimdilik yasak ise, herkese her şart altında yasak. içmeyin oğlum. içecekseniz de illa para biriktirip yurtdışına çıkarak düzgününü için, paranızı çar çur etmeyin.
    zorg

mesaj gönder