• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.63)
forrest gump - robert zemeckis
forrest gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkeğin hayatını ele alıyor. zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan forrest gump  zamanla akla mantığa uymayan başarılara imza atıyor. her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan forrest gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde bizi hayal edemeyeceğimiz bir dünyaya götürüyor.
  1. 1986 yılında winston groom tarafından aynı adla yayımlanan romandan esinlenerek çekilmiş, 1994 yapımı tom hanks'e en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandırmış; epik, romantik, komedi ve dramı başarılı bir şekilde birleştirmiş sinema tarihinin baş yapıtlarından biri.
    oyuncuların her biri ayrı başarılı ama tom hanks... hayran kalınacak bir oyunculuğa imza atmış; vücut dili olsun, mimikleri olsun forrest karakteri ile bire bir uyum sağlamış.

    hırslar olmadan da mutlu olunabileceğini. elde olan anın kıymetini bilmeyi ve umut etmeyi hatırlatıyor bize 151 dakikalık macera. tamam kabul hayat bizi filmdeki kadar ardı arkası kesilmeyen tesadüflerle karşılamıyor ama çok büyük beklentiler içinde olduğumuz sürelerde, mutlu olunacak anları nasıl kaçırdığımızı da gösteriyor bir yerde.

mesaj gönder