1. bir cok ulkenin tarihinde onemli yere sahip olan sahane yiyecek.

    bunu dememin sebebi diger urunlere nazaran yetistirmesi daha kolay, ayrica kolay bozulmayan, verimi ve doyuruculugu yuksek olmasi.

    patatesi avrupa kitasina tanitanlat ise ispanyol kasifler oldu, guney amerika'yi talan etmek icin gittiklerinde bulduklari bu yiyecek avrupa'nin en gozdelerinden birisi oldu.yanilmiyorsam osmanli'ya da baya gec gelen bir yiyecek oldu patates. ve ozellikle kitlik zamani uluslarin favori yiyecekleri oldu. peru'daki patates enstitusune gore patatesin 5000 farkli cesidir bulunmakta.

    benim sadece bildigim ozellikle rusya ve irlanda acisindan cok onemli bir yiyecektir. aclik, kitlik zamanlarinda insanlar patates yiyerek hayatta kalmistir. rus bir arkadasimla bu konuyu konustugumda kendisi bana patatesli ilgili bir ton yemek tarifi verebilecegini soyledi ve eskiden insanlarin bir zamanlar sadece patates yiyerek hayatta kaldigini belirtti. ve aynisini irlanda'da politika ile ugrasan tanistigim ve bir sure muhabbet ettigim kisi de soylemisti ve kitlik zamani patates yiyerek hayatta kalmislardi. bugun baktiginiz patates irlanda icin cok onemlidir ve envai cesit patatesi cok rahatlikla bulabilirsiniz.

    sonuc olarak patates iyidir, kolay bozulmaz, guzeldir, yiyiniz, yediriniz.
    pan

mesaj gönder