1. kürt siyasetçi. bakın ne dedim? kürt dedim. çünkü kürtler vardır. kürtler olduğu gibi kürtlerin sorunları, talepleri vardır ve "bak amerika'ya çinlisi, meksikalısı amerikalıyım diyerek yaşıyorlar kimse dağa çıkmıyor" diyenler bu talepleri onların kürt kimliğiyle savaşmadan, onların türk değil kürt olduğunu anlayarak kabul etmek zorundadır. demokratik temsil hakkı bunu gerektirir.

    sevgili youserlar, pkk kürt halkının bir gerçeğidir. bunu ister kabul edin ister etmeyin. bu gerçeği değiştirmez. ben anlamıyorum. siz ne zannediyorsunuz? pkk tanrı tarafından dünyaya indirilmiş bir grup idealize edilmiş kötü karakter mi? bu insanlar bir zamanlar bu ülkenin vatandaşıydı. bizden biriydi, bizim halkımızdı. sonra ne oldu? sonra çok "devlet" oldu.

    bakın sayın youserlar doğuda, güneydoğuda devlet yok. olsa bile oradaki vatandaşın hakkını koruyan bir devlet yok. duvarlara "en iyi kürt ölü kürt" yazmak için, "beyaz toroslarla" insanları köylerinden almak için, öldürülen kadın gerillaların üzerine "boşalmak" için orada olan bir devlet var. sen olsan ne yapardın? şurada gezi'de polis bize saldırdı, arkadaşlarımızı öldürdü diye anarşizm ilan ediyordun. 20 yıl sürekli böyle yaşadığını düşünsene. bu otorite eksikliğinde halk düzeni, adaleti sağlayacak bir otorite aradı. karşılarında kimi buldular dersiniz? partiya karkeren kurdistane!

    pkk kürt halkının otoritesidir ve selahattin demirtaş bu otoriteyi karşısına alacak kadar aptal bir adam değil. demirtaş'ın dengelemesi gereken konular var. demirtaş'ın "hesap vermesi" gereken birden fazla yer var. başarılı olabildi mi? hayır. başarısızlığı kabul edilebilir mi? hayır. ama neden başarısız olduğu anlaşılabilir.

    bende selahattin demirtaş'ın artık ya "pkk kürt halkının düşmanıdır" demesi gerektiğini ya da istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum ama adama "kürt milliyetçisi", "omurgasız", "takım elbiseli terörist" demek ayıptır. hangisinin karşınıza kürt halkının temsilcisi olarak gelmesini tercih ederdiniz? murat karayılan'ı mı selahattin demirtaş'ı mı?

mesaj gönder