1. jason curtis newsted,cliff burton'ın ölümünden sonra 40 bas gitarist arasında yapılan seçimleri 1986 senesinde kazanarak metallica grubundan grubu 2001 yılında kendi tavrıyla terk edene kadar 15 sene bas gitaristlik yapmıştır. metallica'nın en iyi sahne performansları bu adamla birlikte ortaya çıkmıştır. seçmelere katılması için gereken uçak biletini arkadaşları aralarında para toplayarak sağlamış,önceden cliff'i ağzı açık en önden izleyen jason,metallica seçmelerinde tabiri caizse döktürerek birbirinden yetenekli müzisyenlerin arasından sıyrılmıştır.

    kendisinin gruba seçilmesini sağlayan nedenler;

    - eski grubu flotsam and jetsam'deki yaratıcılığı ( ironiktir ki newsted'in yaratıcılığından yeterince faydalanılmamıştır )

    - cliff'e ait olan bütün bestelere hakim olması

    - sahne karizması

    grubu bırakmasındaki sebepler ;

    - dördüncü adam olarak görülmekten bıkması

    - bestelerine yer verilmemesi.
    ( örnek olarak my friend of misery parçasını enstrümantal olarak tasarlamasına karşın grubun söz yazması. and justice for all albümünde bas gitar duyulmaması )

    - yan projelere izin verilmemesi,james hetfield ve lars ulrich'in dayanılmaz tavırları.

    kendisi sahneye çok yakışan bir müzik insanıdır. whiplash,seek and destroy gibi artık klasikleşmiş parçalardaki vokaline bakarsanız belirtmek istediğimi anlayabilirsiniz. ayrıca kendine ait grubu newsted'teki performansı da izlemeye değerdir. dünyanın en iyi sahne insanlarından biri olan bu efsane,ozzy osbourne,pantera gibi değerlerle de çalmıştır.
    kg

mesaj gönder