1. çözümünün ve çıkışının günümüzde çok zor olduğu durum.

    meslek hayatı boyunca muayenehane açmayıp , ilaç firmaları ile anlaşmayıp. memur maaşına talim eden doktorlar var mıdır ? vardır. hatta var. sayıları azalsa da varlar. lakin gittikçe genişleyen bir kesim bunlara keriz gözüyle bakabilmektedir. bu doktor 30 sene hizmet edip emekli olduğunda güncel rakamlarla 60-70 bin tl emekli ikramiyesi alır.

    özel hastane'de her işletmede olduğu gibi büyük payı patron alır. gerçi özel hastanesi olan doktorlar da vardır. burada denklem basittir. özel işletmenin temel amacı kar elde etmektir. misal gelen hastayı muayene edip bir şeyin yok evine git demek ile ooo madem gelmişsin bir takım röntgen , tam kan sayımı , alt-üst batın ultrason çekmeden mi gönderelim . demek arasında karlılık fark eder.

    yada bir ilaç firması , antalya yada kıbrıs sahillerinde beş yıldızlı kongre düzenliyor ve uçak biletinize kadar karşılıyorsa , burada da bir karlılık vardır.

    hikaye uzar gider... idealist-çulsuz hekim candır.dilerim her işi düşenin karşısına böyle hekimler çıkar.dilerim onlara çulsuz-keriz diye değilde helal olsun diye bakarsınız.

mesaj gönder