1. an itibariyle haberimin olduğu olaydır. bunu yazana kadar ekşide ki pek çok entryi okudum bu konu ile ilgili. daha sonra buraya geldim birde burada konuyla ilgili neler söylenmiş bakayım dedim. sonuç iç açıcı gelmedi çünkü ülkede doğru bir harekette bulunanı tutukladıklarından bu olayı açığa çıkartan yazarların tutuklanmasını gördüğümde otomatik olarak demek ki orada bir şeyler dönüyor dedim. anladığım kadarıyla dönmüyormuş.

    bu konu ile ilgili hiç de profesyonelce olmayan görüşlerimi aktaracağım:


    1- verilen tepki sert kurum müdürünün bizzat konuşarak ikna etmesi gerekirdi.



    2- kurumun bu tip bir durumda ne kadar çaresiz olduğu ortada zannımca oradaki kadınların hiç birisi güvende değil bu kaydı herhangi biri de yapabilirdi veya yoldan geçerken sesi duyan kişiler de kaydedebilirdi.



    3- gerek polisin gerekse diğer yetkililerin olayla ilgili tutumu çok hatalı, kaba bir dille sadece merak ve şüpheyi körüklemişler, bununla da kalmayıp olayın büyümesine neden olmuşlar.



    4- hukuki yasalarla ilgili hiçbir bilgim yok lakin ben böyle bir durum ile karşılaşsam ben de gerek ses kaydı gerekse görüntü kaydı yapar daha fazla kişiye ulaştırmak için elimden geleni yapardım. zira kimse bana daha önce böyle bir şey ile ilgili bilgi vermedi. kimse bana *eğer yolda giderken üzerinde hiçbir tabela olmayan ve genç kadınların çığlık attığı bir bina görüp sonra sert tepkiyle karşılaşırsan olayı didikleme, hele hele ensar vakfı olayı gibi bir olay olursa hiç didikleme orada devletin rehabilitasyon ve koruma merkezi var* demedi. yazarların tutuklanması ve böyle bir muamele görmesi yanlış. kadınların korunma amaçlı orada tutulması yanlış. koruma amaçlı özgürlüğe el koymak mantıklı değil tecavüzcüsünü yakalasana onun yerine hem bu dertlerle de uğraşmazsın.



    5- kurumun müdürü anladığım kadarıyla gereken eğitimi almamış. eğer bu derece güvenlik açısından önemli bir kurumsa değil güvenlikçisi bahçede bulunan köpeği bile eğitimli olmalıdır. yukarıda linki olan haber sitesine de baktığımızda buradaki kadınlardan bazılarının ellerini kestiği biliniyor ve kadın zar zor zapt edilerek hastaneye götürülüyor polisler eşliğinde. bu kadının kendisine veya çevresine verebileceği zararı minimuma indirmek için çok daha özel eğitimli kişilerin atanması gerekirdi. onu geçtim özel güvenlik ne kadar mantıklı bir seçim olabilir ki oraya bu merkez için özel olarak eğitimini almış bir polisin görev alması daha mantıklı olurdu zannımca.

    diyeceklerim bu kadar.

mesaj gönder