1. zorunlu olanı saçmadır.
  2. yaşandı bitti saygısızca.
  3. @tin abutut' un düşüncelerinin birçok insanla aynı olduğu vatani görevdir askerlik. sen o kadar yıl oku çalış çabala sonra işe gir kendince mutlu bir hayatın olsun, sonra mı? liderlerin keyfine göre değişen ülke durumuyla canını hayatını riske at. onca yıllık emek ve uğraşın hiç olma yolunda ilerlesin. süresinden bahsetmiyorum ki süresi insanın hayatından bir şeyler çalamayacak bir şeydir ama kayıp mıdır? evet belki de gereksiz olan hayatından 5.5 ay alan bir kayıptır. ülkeye götürüsünden bile bahsetmiyorum.
  4. 3 hafta sonra şubeye gidip sevk öncesi işlerle adım atacağım bir garip psikolojik deneyim.nisan sonunda muhtemelen yola çıkacağım mayıs celbi için.ayak bağı.başka bir şey değil.tavsiyem, okul biter bitmez aradan çıkarmanız.tecil falan ettirmeyin.yapın bitsin.beni neyin beklediğini bilmiyorum, dönebilirsem nasıl olacağımı da.
  5. 19.03.2016 tarihinde dahil olacağım olay.önce kastamonu daha sonra ankara olacak serüvenin başlangıcı yaklaştıkça benim heyecanım tavan yapıyor.gidilecek zaman olarak ortalığın yangın yeri olduğu,rusya krizi,işid,pkk vs. gibi etkenleri göz önünde bulundurunca bahtsız bir bedevi olduğum aklıma tekrar tekrar geliyor.artık dönersem buraya uzun uzun anılarımı editleyip hatta bir başlık açmayı bile düşünüyorum.sağlıcakla kalın dostlar.
  6. çoğu vatan sevdalısı için ölü olanı makbuldür.

    ben silahlanmaya karşı biriyim. silahla gelen barışın kısa süreli olduğunu görüyoruz her dönem. ve bu yüzden hiçbir gencin birilerinin öfkeyle akan salyalı ağızlarından çıkan emirler doğrultusunda, ölüme gitmesine ve öldürülmesine karşıyım. ölümü ve öldürmeyi biraz bile mümkün kılarsak boku çıkar çünkü insan böyle bir varlık. önce insanlara insan sevgisini aşılayacaksınız. ama sonra çıkıp elinde silah tutan insanları övmeyeceksiniz.

    eğer paran yoksa asker oluyorsun. genceciksin. ve seni doğuya savaşmaya yolluyorlar. orada öldüreceksin ve öleceksin. sonra herkes seviniyor. sen vatanı kurtardın, kahramansın. şehit oldun sen. şehitlik en yüksek mertebedir çünkü değil mi? şehit olmakla ilgi methiyeler düzülüyor ardından. ama sen ölüsün.

    eğer yine başlarından gelen bir emri uygularken yukarıdakilerin hoşuna gitmezse bu yaptığın, bu sefer de halk tarafından öldürülüyorsun. hem de vahşice. ve ölüne küfürler ediliyor, tekmeler atılıyor, boğazını, kafanı kesiyorlar. kimse adını bilmeyecek ve sana şehit demeyecek. ama sen ölüsün.

    çünkü onlar için askerin ölüsü makbul. ve onlar gerçek vatanseverler.
    jole
  7. hayatımda gördüğüm en gereksiz dayatma. ulan hadi vatan borcu diyorsunuz, adamı kolundan tutup askere aliyorsunuz. arkasinda ki ailesine bakacak olan var mi? döndüğünde tekrar bir işi olacak mi? düzeni tekrar oturacak mi? askerde içine sıçtığınız o psikolojisi düzelecek mi? bunlar için yapilan bir çalişma yok, kimsenin gram umrunda da değil. ulan hepsinden önce adamin rizasi yok. insanin hayatinin amına koymak icin kurulmuş sistem. ilk askeri orduyu kuranin ta amına koyayim. bu hep o pis herifin bok yemesi.
  8. tecil işlemleri ile ilgili başıma gelen trajikomik olayı geçen ay anlatmıştım. hergün kontrol ediyordum bir aydır aynı ibareyi görüyordum ve korkum kat kat artıyordu.

    bu hafta tekrar baktığımda 31/12/2020 kadar tecilli olarak değiştiğini fark ettim. gerçi yakın zamanda geferberlik ilan edildi heran eli silah tutan her erkeği askeri çağırabilirler. neyse akışına bırakalım eğlenceli ülkemizi.
  9. aöf tezsiz yüksek lisans yapıyor, askerlik tecilinde millete destek olabilmek için.